Onderzoek eczeem

//Onderzoek eczeem

Relatie eczeem en hard water

Onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth zijn bezig met een onderzoek naar de relatie tussen hard water en eczeem en hebben hiervoor een waterontharder geïnstalleerd in het huis van Dylan. Dylan is een baby, met een zeer ernstige vorm van eczeem. Hij moest zo 24 uur per dag een speciaal pak dragen omdat zijn huid schraal werd van het voortdurende krabben. Na plaatsing van de waterontharder was de eczeem van Dylan binnen enkele weken totaal verdwenen.

Eczeem, water en zeep

Hoogleraar Taraneh Dean van de Portsmouth Universiteit vertelt: “Een reden zou kunnen zijn dat het hoge niveau aan chemische zouten, zoals calcium en magnesium in hard water, de huid irriteren en eczeem veroorzaken. Het is ook mogelijk dat je door hard water veel zeep gebruikt voor het wassen van kleding. Deze zepen zouden de irriterende factor kunnen zijn die eczeem klachten verergeren.”

Meer gezinnen nodig
Het is te vroeg om te zeggen of Dylan’s ervaring typisch is voor alle mensen die kampen met eczeem. Hiervoor zijn meer gezinnen nodig voor verder onderzoek.

Meer informatie kunt u vinden op deze websites:

2017-07-12T10:22:40+00:00Wetenschap|0 Reacties

Geef een reactie