Waterontharder tegen eczeem

/Waterontharder tegen eczeem
Waterontharder tegen eczeem2017-07-12T09:31:50+00:00

De ervaringsdeskundige aan het woord

Dat zacht water beter is voor de huid is bekend, dat een waterontharder helpt tegen klachten die gepaard gaan met eczeem is relatief nieuw. In dit artikel presenteren we een paar mensen die baat zeggen te hebben bij het installeren van een waterontharder.

Eczeem onder controle

De heer Friskes liet een waterontharder plaatsen omdat hij de kalkaanslag in huis flink zat was, dat de eczeem klachten van zijn zoontje verdwenen was een verrassing. “Ik had op internet verschillende artikelen gelezen waarin het positieve effect van zacht water op de huid werd beschreven”. Dat zijn eigen zoontje van 4 jaar zo’n vooruitgang zou boeken had hij niet gedacht. “De rode, vlekkerige huid verdween vrij snel”.

Annie Bakker kwam ook toevalligerwijs achter het positieve effect van zacht water op de huid. Annie heeft een milde vorm van huidkanker, met alle narigheden van dien. Zij en haar man Ab waren in Karinthie (Oostenrijk) op vakantie en het viel haar op dat haar huid opknapte tijdens een aantal dagen zwemmen in een natuurbad. Het kwelwater bleek zeer zacht te zijn en dat deed wonderen voor haar huid. Eenmaal thuis werd er naar een manier om het leidingwater te verzachten gezocht, dat resulteerde in de aanschaf van een waterontharder. Haar huid knapte nadien zienderogen op.

Judith Timmerman verhuisde enkele jaren geleden naar Oss, waar het water behoorlijk hard is. Ze kwam uit een gebied waar het water minder hard was en merkte het verschil meteen. Toen ze er eenmaal achter was dat haar huidklachten (jeukende en droge huid) met de kalkrijkheid van het water te maken had, schaften zij en haar man Martijn een waterontharder aan. De jeuk aan Judith’s huid na het douchen verdween daarna snel.

Dit is slechts een greep uit gebruikerservaringen van eczeem- of huidpatienten die baat hebben bij zacht water. Alhoewel het effect van waterontharders op eczeemklachten nog verder wetenschappelijk moet worden onderzocht, zijn de verschillende ervaringen van gebruikers zeer positief te noemen.